Muzika
0

Promotivni koncert Zostera u CDA

Sarajevo-x.com
Početkom februara u dvorani CDA bit će održan koncert mostarskog Zostera povodom objavljivanja njihovog novog albuma Festival budala.

Zosterovog prvjenac Ojužilo objavljen je u augustu 2005. godine za izdavačku kuću Gramofon, a ovaj su album domaći magazini i Internet portali uvrstili među najznačajnija diskografska izdanja objavljena te godine na bh. muzičkoj sceni.

Krajem prošle godine, Zosterova publika je mogla uživati u dva radijska singla: Na kamenu i Ko je jamio, jamio koja su najavila novi album i za kratko vrijeme zauzela vrhove domaćih top lista. O odličnom prijemu Zosterovih pjesama kod domaće i publike u regionu svjedoči i podatak o više od trideset koncerata održanih tokom prošle godine u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.

Koncert u CDA planiran za 3. februar bit će zvanična promocija albuma Festival budala, a članovi Zostera će predstaviti pjesme sa novog albuma, te podsjetiti na hitove sa albuma Ojužilo.

"Želimo da svi fanovi Zostera 3. februara zajedno s nama uživaju u koncertnoj proslavi Festivala budala“, izjavio je frontmen grupe Mario Knezović najavljujući koncert. I ovaj album Zostera, kao i prethodni, objavljen je za izdavačku kuću Gramofon.