Muzika
327

Promocija uz ovacije publike: Adna i Damir oduševili publiku u Monumentu

Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U prepunom Jazz klubu Monument danas je održana promocija pjesme "Na staroj adresi" Damira Džakića i instrumentale "Reborn" Adne Mehić.

Damir i Adna prijatelji su već sedam godina, a njihova ljubav prema muzici mnogo je starija. S obzirom da su skupa počeli na Akademiji Pink panter kod Ake Hukelića odlučili su da i svoja prva muzička stvaranja zvanično promovišu skupa. Pjesma "Na staroj adresi" rađena je u tuzlanskom muzičkom studiju Obala i Damir kaže da je čekao pravo vrijeme da se s njom i zvanično predstavi.

Adna Mahić svoju instrumentalu "Reborn" snimila je u sarajevskom studiju Galaxy production. Već sedam godina svira akustičnu i električnu gitaru. Ova mlada i talentirana djevojka već je mnogim muzičarima zapala za oko i uho, a i sama je učestvovala u nizu manifestacija, te imala brojne nastupe u medijima.

"Muziku sam radila sama, a aranžman zajedno sa Mirzom Balićem. Bas gitaru je svirao Kenan Imamović. Klub je bio ispunjen do zadnjeg mjesta, odazvalo se mnogo ljudi, među njima i Neno Murić, profesor Safet Kapo, Azur Jahić, Sayid Rezić, Adis Čović, Gordan Dizdarević Grk, Elmedin Kadrispahić, Sabahudin Topalbečirević i mnogi drugi. Promocija je popraćena uz ovacije publike i smatram da je instrumentala prihvaćena i više nego dobro", rekla je Mahić za Klix.ba.