Maya Sar
0

Promocija singla "Nespretno" u zemljama regiona

Sarajevo-x.com
Maya Sar
Maya Sar
Mlada kantautorica Maya Sar uspješno je promovisala svoj singl "Nespretno" i na regionalnom tržištu. Nakon što je pobrala sve simpatije u BiH, sa svojim timom najprije je posjetila Novi Sad, a potom i Beograd, gdje je gostovala na nekim od najznačajnijih tamošnjih medija.

"Više sam nego prijatno iznenađena prijemom publike u Srbiji. Gostovala sam u nekoliko TV i radijskih emisija, gdje sam kroz kontakt sa slušateljima spoznala da ljudi već na prvo slušanje prepoznaju moju emociju. Posebno sam sretna zbog bezrezervne podrške kolega, u prvom redu Aleksandre Radović, Gorana Kovačića i Aleksandre Milutinović", sa zadovoljstvom ističe Maya Sar.

Nakon Srbije, uslijedila je promocija u Hrvatskoj gdje će Maya Sar i objaviti svoj prvijenac "Milovanja".

"Tokom zagrebačke promocije načelno smo dogovorili izdavanje mog prvog albuma koji će u isto vrijeme, pod jednom etiketom, biti objavljen u cijelom regionu. Ne želim još otkrivati o kojoj je izdavačkoj kući riječ, ali mogu reći da za njih objavljuju danas najtiražniji izvođači", kaže Maya Sar.

Svi detalji o pripremama albuma, fotografije, objavljeni intervjui i nastupi od danas su dostupni i na zvaničnoj web stranici www.mayasar.com, koju su radili švicarski dizajneri Carla Muratovic i Fabio De Donato. Stranica će biti redovno ažurirana i dostupna za sve sadašnje i buduće fanove ove perspektivne kantautorice. Uz komponovanje za svoj prvi album, Maya Sar uporedo piše pjesme i za neke od svojih kolega: Karolinu Gočevu, Deena, te Žaka Houdeka.

U petak će na Federalnoj televiziji Maya predstaviti i novu pjesmu "More nemira" autora Gorana Kovačića, koji će je uz producenta Mahira Sarihodžića, uživo pratiti na gitari. Prije izlaska albuma "Milovanja", planiranog za kraj maja, Maya planira objaviti još jedan singl.