Muzika
0

Promocija albuma Sarr e Roma u The Club-u

Sarajevo-x.com
U poznatom sarajevskom mjestu susreta - The Clubu, u srijedu, će biti održana promocija petog albuma benda Sarr e Roma "Sarayland“, s početkom od 19 sati za medije, a već od 21 sat će biti slobodan ulaz za sve zainteresirane posjetioce.

Sarr e Roma je 2010. godine proslavila dvanaest godina aktivnog rada i postojanja. U tom periodu pomenuta grupa imala je preko 300 koncerata, dobrotvornih priredbi i gostovanja, kako u BiH tako i u zemljama regiona, Evrope te u Australiji.

Iza sebe imaju 4 studijska albuma i muzičku suradnju na filmu "Mliječni put“ i oskarom nagrađenim filmom "Ničija zemlja“.

Od nedavno su sklopili ugovor sa World Records-om i njenim izvršnim producentom Dragim Šestićem, koji je ujedno i producent albuma "Sarayland“, a zanimljiva je i suradnja sa Ljiljanom Buttler na pjesmi "Zvonija, zvonija".

Album je sniman u „Studiju Muzičke produkcija RTV BIH“ a miksan u "Sing - Sing“ studiju u Amsterdamu.

Recenzent albuma je Đorđe Matić koji ističe:

"Zamislimo kafanu u Sarajevu, gdje noć na noć grupa svira sjajnu akustičnu muziku. Kafanu gdje mali bend iskusnih profesionalac osvaja, zavodi publiku i pravi fantastičnu atmosferu svojim izborom pažljivo izabranih, neuništivih, starih pjesama. Dočarati takvu atmosferu na studijskoj ploči , skoro da ne treba ni reći, teško je po seb, ali su sarr e Roma i producent Dragi šestić, uspijeli u tome, davši u tom procesu svemu i u isto vrijeme nekako svjesno patiniran zvuk, jednako današnji i svakovremeni.“