Muzika
146

Promocija albuma "Kuljavi" benda Dede Putra u Undergroundu

Klix.ba
Dede Putra
Dede Putra
Cazinski bend Dede Putra 7. decembra u sarajevskom klubu Underground promovisat će svoj album "Kuljavi".

Na ovaj način dečki i djevojke približit će svoj rad publici za koju su spremni svirati do jutra.

Nakon što je izašao njihov album prvjenac pod unikatnim nazivom "Kuljavi", snimljen je i spot za pjesmu "Ojojoj" u kojem se ističe njihova maštovitost kako u samom plesu sa tonovima, tako i sa videom.

Program počinje u 20 sati kada će Ramiz Huremagić uz muzičku pratnju prijatelja iz benda Dede Putra predstaviti svoju prvu zbirku poezije "U svijetu bučnih ljudi". Ova zbirka je objavljena uz podršku Fondacije za izdavaštvo FBiH na osnovu konkursa iz 2012. godine, kao jedan od deset nagrađenih rukopisa.

Huremagić je autor i jedne od pjesama na albumu Putrana, a njegova dugogodišnja ljubav prema pisanju rezultirala je zbirkom čiji će promotori tu večer, 7. decembra, biti profesori i književnici Nedžad Ibrahimović i Edin Pobrić.

Ramiz Huremagić rođen je u Cazinu 1972. godine. Autor je scenarija za dugometražni igrani film “Dim duhana” koji je 2004. godine dobio nagradu Fondacije za kinematografiju i koji je bio u selekciji programa CineLink SFF-a. Objavljivao je u zagrebačkom časopisu za poetsku praksu "Poezija".

Kako Ramiz tako i sedmočlani bend Dede Putra obećavaju odličan i nadasve neobičan provod u clubu Underground u Sarajevu.

Cazinski bend Dede Putra ("de uzmi putera", žarg.) u svojim pjesmama spaja moderno i tradicionalno sa socijalnim temama. Njihovi nastupi su prilično živopisni i zanimljivi, a spotovi neobični i duhoviti. Bend je po temama i aranžmanima, kako sami kažu, neka vrsta "šizoidnog teatra", koji svira alt rock sa mnogim primjesama i dodacima.