Muzika
0

Prljavo kazalište i Polaroid Trip na sceni Sarajevo Music Stagea 20. augusta

Klix.ba
U utorak, 20. augusta na sceni Sarajevo Music Stagea koncert će održati veterani rock'n'rolla, Prljavo kazalište, dok će prije njih nastupiti uspješni sarajevski bend Polaroid Trip.
Prljavo kazalište
Prljavo kazalište

Kao bend koji traje preko 35 godina, Prljavo kazalište ima dovoljno hitova da svaki put nanovo iznenadi publiku, a tako će biti i u Domu mladih.

"Ono što obećavamo je da neće izostati najveći hitovi kao što su 'Kiše jesenje', 'Ne zovi mama doktora', 'Zbog mene ne plači' i tako dalje. Sa sigurnošću možemo reći da Sarajlije očekuje jedno vrhunsko rock'n'roll veče", kazao je Mladen Bodalec, frontmen "Prljavaca", te dodao da mu je posebno drago što nastupaju u Domu mladih koji smatraju kultnim rokerskim mjestom.

Bend Prljavo kazalište nastao je 1977. godine, a tokom svoje bogate karijere izdao je čak 14 studijskih i šest live albuma.

Polaroid Trip
Polaroid Trip

Iste večeri na sceni Sarajevo Music Stagea nastupit će i sarajevski bend Polaroid Trip koji će predstaviti pjesme sa nadolazećeg albuma "Cestama".

"Velika nam je čast što sviramo sa velikim Prljavim kazalištem i što smo dobili priliku da nastupimo na Sarajevo Music Stageu, te se rame uz rame nađemo sa ovako velikim muzičarima", kazao je Ivan Vidović, član grupe Polaroid Trip.

Podsjećamo da se do 10. augusta mogu kupiti ulaznice za sve koncerte Sarajevo Music Stagea putem portala za grupnu kupovinu eKupon.ba, na kojem se ulaznice za svaki od koncerata prodaju sa 50% popusta, odnosno po cijeni od 10 KM po koncertu.