Vodič za provod tokom SFF-a
0

'Prljavci' sviraju u Domu mladih

Sarajevo-x.com
Kao i prethodnih dana, portal Sarajevo-x.com donosi vam pregled noćnih dešavanja u sarajevskim kafićima i klubovima za peti dan 15. Sarajevo Film Festivala.

Heineken Music Stage

Kao i prošle godine centar zabave tokom SFF-a je Dom mladih u kojem se održava Heineken Music Stage na kojem nastupaju neka od najvećih imena muzičke scene iz regije. Večeras u Domu mladih nastupa kultni hrvatski rock band Prljavo kazalište.

Napominjemo da je ulaz na sve programe besplatan za sve akreditirane na Sarajevo Film Festivalu, kao i za sve one koji uspiju doći do pozivnica Heineken Music Stagea. Ograničen broj ulaznica bit će pušten i u slobodnu prodaju po cijeni od 20 KM po programu.

Opera

U Operi će svi posjetitelji imati priliku uživati uz muziku Samir Fejzagić Tria.

Hacienda

Za one koji su skloniji plesnim house ritmovima Hacienda će ponuditi odličnu zabavu. Ovaj popularni klub tokom SFF-a organizira Hacienda Dance Fever Festival koji traje od 12. do 20. augusta. Festival će ugostiti internacionalna imena i prromovirati sve žanrove plesne muzike. Organizatori će ostati dosljedni tzv. "Haciendinom zvuku", house "hitičnim" ritmovima, poznatim svim stalnim posjetiocima dok će se zabava odvijati do ranih jutarnjih sati. Svake noći s početkom u 22.15 na gornjem spratu, lounge salonu, organiziraće se press korner otvorenog tipa i druženje sa učesnicima.

Večeras je na programu 'Jacko" night - Tribute to Michael Jackson Remixes & visuals by Resident DJs.

The Club

U The Clubu nastupa najpoznatiji hrvatski funk-soul-r'n'b band Soulfingersi koji će efektnim scenskim nastupom, ali i odabranim repertoarom natjerati publiku na ples do jutra.

Tvornica

U Tvornici će se dvije noći održati Concrete Jungle. Večeras nastupaju:

Dj Filip Motovunski /CRO/ jungle-d'n'b Kingston/Junglex/PCP Said / Concrete jungle DJZ Dj Mr.Mehikano / Neko VJ Niki Niksone / Concrete jungle VJZ

Početak dešavanje je u 22:30, a karte od 7 KM (oba dana) mogu se nabaviti isključivo u skate shopu 'Madness' od 13.8.