Muzika
0

"Prljavci" održali koncert u prepunom Domu mladih u Sarajevu

Piše: N. J.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U prepunom Domu mladih u usbotu je nastupio kultni zagrebački rock and roll bend Prljavo kazalište, koji je još jednom oduševio sarajevsku publiku.

Ovaj koncert je bio prilika za promociju novog albuma Prljavog kazališta, pod nazivom "Možda dogodine", koji je izašao prošle godine.

Međutim, publika je uživala i u njihovim starim hitovima, pa su, između ostalih, izveli pjesme: Pisma ljubavna, Sve je lako kad si mlad, Kiše jesenje, Tu noć kad si se udavala, Moj bijeli labude...

Na koncertu koji je trajao oko dva sata "Prljavci" su nastupili pod pokroviteljstvom BH Telecoma, te Sarajlijama priuštili odličnu noć rock and rolla.

Za zagrijavanje pred koncert "Prljavaca" pobrinuo se mladi sarajevski progressive rock bend "The Last Location", koji je energičnim nastupom oduševio sve prisutne, a između ostalog su izveli najnoviji hit Daft Punka, pjesmu Get Lucky, te cover Bolera - Galebovi. Publici se predstavio i poznati sarajevski hor Princess Krofne, koji je održao kratki nastup, te obradovao publiku izvedbom pjesme Prljavog kazališta Moj bijeli labude.

Za sarajevski koncert Prljavog kazališta sedmicama je vladao veliki interes, tako da je bilo za očekivati da će sala sarajevskog Doma mladih biti puna. Uz mnogo dobre muzike, Sarajlije su se zabavljale do kasno u noć, a "Prljavci" su svoju ponovnu posjetu najavili ovog ljeta, tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.