Muzika
0

Prinčevi objavili izvođače na koncertu za Dianu

Sarajevo-x.com
AFP
AFP
Britanski prinčevi William i Harry su javno objavili planove da obilježe desetogodišnjicu smrti princeze Diane, pop koncertom na novom stadionu Wembley.

Planirani izvođači na koncertu su Elton John, Duran Duran, Joss Stone, Pharrell Williams i Bryan Ferry. Na koncertu će nastupiti i Engleski nacionalni balet.

Crkvena memorijalna služba će takođe biti održana za Dianu, koja je poginula u automobilskoj nesreći 31. augusta 1997. godine.

Princ William je izjavio: ''Obojica smo željeli da to obilježimo. Želimo da to uradimo na način na koji bi naša majka to uradila. Zbog toga crkvena služba nije dovoljna. Želimo da se održi ovaj veliki koncert pun energije, zabave i sreće, jer znamo da bi to ona željela''.

Koncert će biti održan 1. jula naredne godine, i biće jedan od prvih događaja koji će se održati na novom sportskom stadionu Wembley.

Dugo očekivani policijski izvještaj o Dianinoj smrti koji treba biti objavljen ove sedmice, bi trebao napokon okončati teorije konspiracije koje okružuju njenu smrt, a koje špekuliraju da je Diana bila žrtva ubistva a ne tragične nesreće.