Podrška grupi Regina
0

Prijenos Eurosonga na Trgu djece Sarajeva

Sarajevo-x.com
U organizaciji BHRT i BBI Centra, 12. maja 2009. na Trgu djece Sarajeva, građani Sarajeva imat će priliku uživo pratiti prvo polufinale Eurosonga na kojem Bosnu i Hercegovinu predstavlja grupa Regina, a koje će održati u moskovskoj Olimpyiski Indoor Areni.

Ukoliko se Regina plasira u finale, BHRT 16. maja 2009. organizira uključenje sa Trga u Moskvi, kada će Laka prezentirati poene bh. televotinga i žirija.

Šef delegacije bh. tima na Eurosongu Dejan Kukrić ne sumnja u dobar plasman pjesme "Bistra voda", ali se nada pobjedi. Grupa Regina ovih dana važi za favorita, budući da se penju prema vrhu na kladionicama, anketama i listama.

Nakon što je održana prva proba nastupa naše zemlje u ovom najgledanijem muzičkom programu, Regina je dospjela na 3. mjesto kladionica, a i dalje drže prvo mjesto ankete koju provodi najpoznatiji eurovizijski web portal esctoday.com.

'Regina' će nastupiti kao posljednji takmičar pod rednim brojem 18. u prvoj polufinalnoj večeri 12. maja. Uz predstavnike BiH, takmičit će se Crna Gora, Češka, Belgija, Bjelorusija, Švedska, Armenija, Andora, Švicarska, Turska, Izrael, Bugarska, Island, Makedonija, Rumunija, Finska, Portugal i Malta.

Eurosong 2009 održava se od 12. do 16. maja u Moskvi, a na njemu učestvuju 42 zemlje. BiH nastupa u prvom polufinalu 12. maja, u kojem je još 18 zemalja. U drugom polufinalu će također nastupiti 19 zemalja.

Po 10 zemalja iz oba polufinala ide u veliko finale 16. maja.