Koncert Manua Chaoa
0

Prihod od promotivnog materijala namijenjen udruženju Dobro

SRNA
Prihod od prodaje promotivnog materijala na koncertu muzičara Manua Chaoa, koji će biti održan 6. aprila, u Sarajevu će biti uručen Udruženju altruista "Dobro", saopštio je organizator ovog koncerta Fondacija "Ekipa".

Udruženje altruista "Dobro" je humanitarna, nevladina organizacija koja se fokusira na društveni angažman i volonterizam.

Volonter  organizacije "Dobro"  Nadira Kuljuh rekla je da su članovi ove nevladine organizacije iznenađeni ovom odlukom te se nadaju da će to podstaći da  se još više ljudi uključi  u volonterske i dobrotvorne akcije. 

Kancelarija rezidentnog koordinatora UN i Program volontera UN pridružili su se organizacijama koje su finansijski podržale koncert Manua Chaoa u sklopu obilježavanja deset  godina Međunarodne godine volontera i Međunarodne godine mladih.

Manu Chao je, osim svojih muzičkih uspjeha, posvećen društvenom angažmanu i promociji ideje mira, tolerancije i solidarnosti.

Chao će u toku svoje balkanske turneje posjetiti devet država i u svakoj od njih pokušaće  doprinijeti aktivističkim organizacijama, formalnim i neformalnim grupama koje svakodnevno ulažu nesebičan angažman da bi društva učinili boljim i pravednijim.