33. godišnjica smrti
0

Presleyevi fanovi pokazali da im 'kralj' još uvijek nedostaje

Sarajevo-x.com
Elvis Presley
Foto: AP
Mnogobrojni fanovi u nedjelju su posjetili grob Elvisa Presleya i prisustvovali noćnom bdijenju kako bi obilježili 33. godišnjicu smrti Kralja rock and rolla, objavio je "Association Press".

Hiljade fanova iz svih krajeva svijeta se okupilo u nedjelju u Gracelandu kako bi prisustvovali procesiji i bdijenju koje je trajalo do ranih jutarnjih sati. Presley je umro na svom imanju u Gracelandu 16. augusta 1977. godine u svojoj 42. godini.

Tokom procesije puštane su Elvisove balade kao što je "If I Can Dream" i "Fools Rush In". Fanovi Kralja rock and rolla su na ulazu u imanje ostavljali mnogo cvijeća i fotografija, a neki su bili toliko obuzeti emocijama da su plakali.

Navečer su fanovi zaposjeli ulicu Elvisa Presleya gdje su sjedili i palili svijeće.

Procesija je predstavljala jedno od glavnih okupljanja koja su se održavala u Elvisovu čast tokom cijele protekle sedmice.

Prije same procesije, fanovi su mogli kupiti razne suvenire i slušati Elvisovu muziku u velikim šatorima postavljenim u blizini njegovog imanja.

Svečanosti koje su trajale tokom cijele protekle sedmice su uključivale razgovore sa piscima, fotografima i bliskim Elvisovim prijateljima, među kojima je i Joe Esposito, član grupe ljudi poznate pod nazivom "Mafija iz Memfisa", koja je predstavljala Elvisovu pratnju i obavljala razne poslove za njega.