Na turneji u Sloveniji
0

Preminuo gitarista benda "Bajaga i Instruktori"

Sarajevo-x.com
Ljubiša Opačić
Ljubiša Opačić
U 40. godini danas je iznenada preminuo gitarista grupe "Bajaga i Instruktori" Ljubiša Buba Opačić.

Opačić je sa grupom bio u Mariboru, u okviru turneje po Sloveniji, objavili su iz promoterske kuće "Long plej".

"Opačić je posljednji koncert sa Bajagom i Instruktorima održao sinoć (27. 9.) u Mariboru. Preminuo je tokom noći u snu u svojoj hotelskoj sobi. Datum i mjesto sahrane bit će naknadno određeni", navodi se u saopštenju ove kuće.

Članovi benda su u šoku, a frontmen Momčilo Bajagić izjavio je: "Bio je sjajan muzičar i čovek, pola sveta smo proputovali zajedno. Osam godina je svirao u bendu. Užasno će nam nedostajati."

Ljubiša Opačić je rođen 3. 1. 1968. godine u Vranju. Muzikom se bavio od najranije mladosti kao gitarista, kompozitor i producent. U Beogradu je imao muzički studio kroz koji su prošli brojni beogradski, srpski i svjetski muzičari. Član grupe "Bajaga i Instruktori" postao je 2001. godine.

Sa bendom je snimio studijske albume "Zmaj od noćaja" (2001.) i "Šou počinje u ponoć" (2006.), te održao stotine koncerata u Srbiji, na prostoru bivše Jugoslavije i na brojnim turnejama širom svijeta.

Jedan od zadnjih nastupa "Bajage i Instruktora" sa Opačićem za gitarom bio je u Sarajevu, 20. 8. u Domu mladih, u pratećem programu Sarajevo Film Festa.