Muzika
1k

Premijerno pogledajte spot za kasidu "Dova" brčanskog hora "Mošus"

Piše: D. Brkić
Brčanski hor "Mošus" nedavno je okončao snimanje spota za kasidu "Dova", koji na portalu Klix.ba imate priliku da premijerno odgledate.

"Ovo je naša šesta autorska numera, a svaki korak njenog nastajanja kreiran je sa posebnom pažnjom i ljubavlju. Tekst je napisao Nevres Mustafić sa iskrenom emocijom i ciljem da se dočara očinska ljubav Muhammeda a.s. prema njegovoj kćerci, hazreti Fatimi, koju je on od milja zvao svojim mošusom. Muziku je radio Majdi Sulejmani, član našeg hora, dok aranžman potpisuje Eldin Huseinbegović", kaže Suad Behlulović, predsjednik Udruženja mladih "Izvor" iz Brčkog.

Brčanski hor ubilježio je niz nastupa u BiH i regiji, a u planu je gostovanje u evropskim zemljama. Prvo po redu je u Luzernu (Švicarska) 6. decembra, a potom i u Kopru.

"U kreiranju spota učestvovali su Sulejman Muratović (direktor fotografije), Ensar Gobeljić (scenarista i režiser), dok je rad sa kranom bio povjeren Adnanu Brankoviću. Poruka spota je snaga dove, pogotovo majčine dove, što se simbolično povezuje za tekst kaside. Spot je sniman u jedinstvenom ambijentu harema i unutrašnjosti džamije Azizije, koja stilski pripada turskom baroku i predstavlja jedinstveni arhitektonski primjerak“, ističu u horu "Mošus" iz Brčkog.