Muzika
1.6k

Premijerno na Klix.ba: Zenički reper BIGGA snimio pjesmu posvećenu ubijenom prijatelju

Piše: E.S.H.
Zenički reper Jasmin Alić, poznatiji kao BIGGA, nakon učešća u takmičenju X-Factor Adria i jednogodišnje pauze od muzike, vraća se na scenu sa novim spotom za pjesmu "INE (It Never Ends)", koji večeras premijerno objavljujemo na našem portalu.

Jasmin je ovu pjesmu i spot posvetio svom prijatelju Elvinu Osmančeviću, 22-godišnjaku koji je nešto ranije ove godine ubijen u Zenici.

''Nakon što je Ine podlegao, svi su nekako od mene očekivali da uradim pjesmu za njega, jer su znali da smo bili kao braća. Ja sam dao svoj maksimum radeći na pjesmi, jer sam želio da svima predočim kakav je on ustvari bio kao osoba i kako se svi mi koji smo ga poznavali osjećamo i koliko nam znači. Niko od nas nije mrtav dokle god živi u drugima'', izjavio je BIGGA.

Nakon snimanja spota
Nakon snimanja spota

Na snimanje spota je pozvao sve ljude koji su poznavali Elvina, jer nije želio da ovo bude samo još jedna pjesma u nizu.

"Postoji dosta ljudi, njegovih prijatelja i članova porodice kojima ova pjesma i cjelokupan projekat znače puno više nego meni. Ja sam ja samo začetnik ideje. Za sve ostalo što se tiče ovog spota, od učestvovanja do finansiranja, želim da se zahvalim svim ovim ljudima koji su pomogli. Ovo je bio njihov doprinos sjećanju na Ineta", rekao je Alić za Klix.ba.

Snimanje i obradu videomaterijala uradila je ekipa Epic Videos iz Zenice, koju sačinjavaju poznati videoproducent Dino 'nodyBeatz' Šehić i režiser i scenarista Jasmin Pivić.

"Dosta je emocije i truda uloženo u ovaj projekt. Nadam se da će publika uspjeti to prepoznati, te da će ovaj spot i pjesma biti nešto što će se dugo pamtiti", dodao je BIGGA.

Najavio je i nove stvari i kao solo izvođač i kao član grupe MouseMiles, koje su spremne da ugledaju svjetlo dana u nekom skorijem periodu.

Pogledajte premijerno predstavljanje spota za pjesmu "INE (It Never Ends)".