Muzika
801

Premijerno: Bigga i Amel Tuka udružuju brzinu u spotu za pjesmu ''Speed''

Piše: E. M.
Zenički reper Jasmin Alić Bigga i bosanskohercegovački dijamant na 800 metara Amel Tuka prije nekoliko dana snimili su spot za pjesmu "Speed" koja će se naći na novom Alićevom albumu "Radiant", a na portalu Klix.ba imate priliku da premijerno pogledate završeni projekat.

Jasmin Alić Bigga je najbrži reper na Balkanu koji je prije nešto više od godinu dana Amelu Tuki predložio da udruže svoju brzinu i snime videospot za pjesmu "Speed" koja će se naći na posljednjem albumu "Radiant" čija će premijera biti 25. augusta tekuće godine. Alić je u razgovoru za Klix.ba istakao kako je saradnja i vrijeme za realizaciju došla u pravom trenutku.

"Amel i ja smo još prošle godine imali ideju da radimo spot zajedno, međutim tek sad smo obojica našli vrijeme za to, a kako stvari stoje, vrijeme nije moglo biti bolje. Na snimanju nam je bilo izuzetno zabavno i jako ozbiljno smo pristupili ovom projektu koji bez ekipe iz EPIC Creative Cinematography ne bi protekao kako treba", kazao je Alić.

On je dodao kako nije želio stvari prepuštati slučaju i pred Svjetsko prvenstvo u Pekingu tražiti od Amela da dodatno trči, tako da mu je u spotu pripala uloga trenera.

"Amel je pored svih svojih treninga i obaveza izdvojio vrijeme da završimo spot, a i svoju ulogu trenera u spotu je shvatio ozbiljno. Što se tiče ideje za spot, ja sam nekako u podsvijesti znao šta svi očekuju od spota kada su čuli da ja kao najbrži reper i Amel kao najbrži atletičar sarađujemo. Baš zbog toga sam odlučio da spot bude potpuna suprotnost od onoga što svi očekuju, te je Amel taj koji ovaj put nije trčao i trenirao, već sam to bio ja. Kroz sve to, pjesma i moja tehnika brzog repanja su simbolično dobili svoj puni sjaj", dodaje Alić.

Spot su radili dvojica Zeničana koji saradnju sa Alićem imaju već nekoliko godina, Jasmin Pivić i Dino Šehić, koji su također sa svojim kratkim filmom "Prestige" učestvovali na takmičenju Jameson Empire Done in 60 Seconds koje je održano protekle godine u Londonu.

Alić je za kraj istakao da je zadovoljan finalnim videom kojeg vam večeras premijerno predstavljamo na našem portalu, te je Amelu poželio sreću u daljem toku kvalifikacija na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.