Galileo, to su samo brojke!
0

Premijera spota "Galileo", sastava Billy Andol

Sarajevo-x.com
Sarajevo-x.com vam predstavlja prvi spot sarajevskog indie-rock sastava "Billy Andol" za pjesmu "Galileo", koja je ujedno i prvi single grupe, objavljen u saradnji sa Fondacijom Ekipa i Omladinskim programom BH radija 1.

"Galileo je pjesma koja postavlja univerzalna pitanja. Ne želimo slušateljima nuditi odgovore ili im govoriti šta da misle. Bilo bi pomalo čudno da u 21. vijeku i eri interneta te relativno lake dostupnosti informacijama ljudima neko treba postavljati mišljenje kao relevantno. Na koncu, pjesma govori upravo o lažnim autoritetima", kažu u "Billy Andolu".

Spot je nastao u saradnji sa francuskim videoumjetnikom Ghislainom Avrillonom i nastavak je Ghislainovog videorada u kojem je pokušao iskazati svoj stav o Galileju.

"Naša muzika je samo okvir ili, još bolje, ulog za saradnju različitim umjetnicima i sigurni smo se da će nam muzika koju stvaramo biti povod za mnoge interesantne i korisne saradnje, poput navedene sa Ghislainom ili mladom akademskom dizajnericom Natašom Perković, koja je dizajnirala logo i definisala vizuelni identitet benda", naglašavaju članovi grupe.

Prvi studijski album sa 10 pjesama trenutno je u finalnoj fazi izrade, a njegovo objavljivanje se očekuje početkom proljeća. Ukupnu produkciju albuma potpisuju članovi benda, dok je za postprodukcijski fine-tunning i mastering albuma zaslužan Brano Jakubović iz Dubioze kolektiva.

Billy Andol čine: Vedad Trbonja - gitara/glas, Haris Saračevic Xapa - bass, Boris Brkan - gitara, Vedad Hulusić - klavijature/efekti i Stefan Pejović - bubnjevi.

Detaljnije o bendu na www.billyandol.ba ili www.myspace.com/billyandol.