"Making Money"
0

Premijera novog spota Dubioze na MTV-ju

Sarajevo-x.com
Ponedjeljak je dan kada MTV na male ekrane donosi nove spotove iz regionalne produkcije, a ovog ponedjeljka, 5. septembra u 20:00, pogledajte novi video sastava Dubioza Kolektiv za numeru "Making Money".

Samo nekoliko sedmica pošto su, u okviru MTV Sata, održali jednu od najposjećenijih svirki na ovogodišnjem Belgrade Beer Festu, sastav Dubioza Kolektiv se vraća na male ekrane sa novim spotom i potpuno novim studijskim izdanjem. Spot za numeru "Making Money" je najavni singl novog albuma "Wild Wild East", koji će biti objavljen početkom septembra za američku izdavačku kuću Koolarrow Records.

"Making Money govori o rastućoj razlici između malog procenta ekstremno bogatih ljudi i ostatka populacije, koja je svakim danom sve siromašnija. U prvom licu je ispričana priča beskrupuloznog bogataša koji polako shvata da i nije baš sve u novcu...", otkrili su članovi benda i dodali: "Video je sniman na nekoliko lokacija u državi Katar, jednoj od najbogatijih zemalja na planeti, gde je gotovo na svakom koraku vidljivo nevjerovatno bogatstvo, dok na svega nekoliko kilometara od glavnog grada Dohe čeka pustinja u kojoj nema apsolutno ničega. Taj ogromni kontrast je bio savršena kulisa za spot..."

Spot je realizovala produkcijska kuća DTM Qatar, producent i reditelj je Mladen Erjavec, direktor fotografije Stijn Van Der Veken i Darko Mihalić; za montažu i postprodukciju bila je zadužena Lena Saliba, a koprodukciju potpisuju Mario Lozančić i Dragan Šutalo.