Muzika
0

Predstavljen Lakin "Pokušaj" za Eurosong 2008. (video)

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak uvečer u posebnom TV showu BHT-a predstavljena je pjesma predstavnica Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2008, koji će biti održan u maju u Beogradu, a gdje će nas predstavljati ranije izabran Elvir Laković Laka. Poslušajte pjesmu i pogledajte video!

Prije predstavljanja pjesme predstavnice u simpatičnom showu zajedno sa Lakom nastupili su frontmen grupe "Letu štuke" Dino Šaran i frontmen grupe "Skroz" Adnan Šaran, koji su zajedno otpjevali miks tri njihove pjesme.

Prisutne i publiku ispred TV ekrana između ostalih zabavljali su i Halid Bešlić, Marija Šestić te Sarajevo Drum Orchestra. Domaćini showa u studiju A RTV BiH bili su Maja Čengić i Aleksandar Seksan.

Pored naše i engleske verzije pjesme predstavnice Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu izvedene su i pjesme predstavnice Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Poljske.

  1. takmičenje za Pjesmu Evrovizije održava se u maju u Beogradu. Prvo polufinale je 20. maja, drugo dva dana kasnije, dok je finalna večer zakazana za 24. maj.

Sretno, Laka!

Laka - "Pokušaj" BH Eurosong 2008 (bh. verzija)

Laka - "Pokušaj" BH Eurosong 2008 (engleska verzija)