Zbog velikog interesa publike
0

Potvrđen još jedan koncert U2 u Zagrebu

Sarajevo-x.com
Zbog prevelike potražnje karata za zagrebački koncert grupe U2, irski velikani su odlučili održati još jedan koncert u hrvatskoj prijestolnici koji će se održati 9. avgusta, dan prije dosad najavljenog koncerta na zagrebačkom Maksimiru.

Prodaja karata u Zagrebu srušila je sve rekorde sa 63.000 prodanih ulaznica u samo dva sata. Zbog toga su, sa obzirom na silne zahtjeve fanova, promoter turneje Live Nation Global Touring i Lupa promocija potvrdili još jedan, finalni koncert u Zagrebu u nedjelju 9. avgusta 2009.

'Pretprodaja za službeni Fun Club počinje u srijedu 1. aprila od 10 sati te završava 2.aprila u 17 sati. U redovnu prodaju ulaznice kreću u petak 3. aprila od 6 sati putem interneta, a od 9 sati i na svim prodajnim mjestima Ticketproa', najavili su iz Lupapromotiona.

U Londonu, sa preko 6700 ulaznica prodanih u samo 60 sekundi, prodaja ulaznica za U2 360° turneju na Wembley stadionu rezultirala je najbrže prodavanim koncertom u Velikoj Britaniji. U Dublinu na Croke Parku, 160.000 ulaznica za U2 360° Tour koncerte 24. i 25. juli rasprodali su se za samo 40 minuta što je rezultiralo trećim i posljednjim koncertom u tom gradu.

Prodaja u Gothenburgu i Amsterdamu bila je toliko brza da su dodatni koncerti najavljeni i rasprodani tek nekoliko sati nakon početka prodaje.

Prodaja u Zagrebu također je srušila sve rekorde kao i prošlosedmična prodaja prvog koncerta turneje U2 u Barceloni- koncert je rasprodan u samo 54 minute. Time je i u Španiji U2 koncert postao najbrže prodavani koncert u historiji pop muzike te zemlje.