Muzika
8

Postavljena bina na Koševu, sve spremno za veliki koncert Dine Merlina

Piše: E. S. H.
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Odbrojavanje do jednog od najvećih muzičkih događaja u Evropi je počelo. Dino Merlin će sutra nastupiti na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu, a dočekat će ga više od 60.000 fanova iz cijele Bosne i Hercegovine, susjednih zemalja, ali i Evrope.

Menadžment Dine Merlina protekle dvije sedmice užurbano je radio kako bi planove i aktivnosti u vezi sa pripremama koncerta na Koševu 25. jula prilagodio održavanju utakmice koju je Željezničar sinoć odigrao na stadionu Koševo.

Tako su već sinoć nakon odigrane utakmice pristupili pripremama, a na stadionu Koševo je prisutno više od 200 ljudi koji postavljaju opremu. Ekipe su iz Beograda, Ljubljane, Zagreba i Sarajeva.

Na koncertu će biti korišteno najmodernije ozvučenje u ovom dijelu Evrope koje je korišteno i na Evroviziji u Beču. Za koncert je angažirana filmska ekipa iz Beograda koja ima 30 ljudi, a koja je snimala koncerte u Beogradskoj Areni 2011. godine. Snimat će koncert i za DVD koji će se izdavati u bliskoj budućnosti, pa će svi oni koji budu željeli imati uspomenu sa ovog događaja imati i DVD snimak.

Dovršavaju se i finalne probe, a ekipe će raditi u smjenama naredna 24 sata da sve bude spremno za spektakl. U međuvremenu se i posljednji kontingent karata rasprodaje u sarajevskoj Magazi, na kupikartu.ba, kao i na prodajnim mjestima na Skenderiji i u Ferhadiji.

Na Koševu će sutra u prodaji biti majice sa stihovima Dine Merlina, kao i limitirana edicija "Hotel Nacional - Koševo" majica.

Koncert koji će Dino Merlin održati u okviru turneje Hotel Nacional na stadionu Asim Ferhatović Hase na Koševu, bit će njegov četvrti koncert na ovom stadionu.