Muzika
0

Poslušajte "Utihnuli jaganjci", novu pjesmu Dede Putra

Piše: A. U.
Sve popularniji krajiški bend Dede Putra predstavio je novu pjesmu “Utihnuli jaganjci”, kojom se, u svom satiričnom stilu, osvrću na aktuelno stanje u zemlji.

“Kad slušate pjesmu, zamislite da vam je pjevaju ljudi kojima ste poklonili glas na izborima, a koji su vas, naravno, svaki put iznevjerili. Kako sam refren pjesme kaže: ‘Lako je ,lako, nama s vama lako, godinama, i neka je tako’. Ipak smo mi samo još jedna u nizu ovaca za klanje”, izjavio je za naš portal Kemal Delalić, frontmen benda.

"Došli smo do stanja u državi gdje malo koga zanima sopstvena država, svi vjeruju vremenskoj prognozi u Hrvata, mnoge zanima šta je Nives Celzijus jutros obukla, dok pokušaji onih malobrojnih da nešto učine u ovoj zemlji prođu neopaženo. Nama naše nikako ne valja, pa nas i ne zanima. A to najviše odgovara našim pastirima koji, ako je vjerovati platnim spiskovima, izgleda nikako ne žive loše", rekao nam je bubnjar Edvin Alagić.

Također, Dede Putra će u subotu nastupiti u čuvenom zagrebačkom klubu Sax. Kako ističe Delalić, Putrani će u Zagrebu promovisati pjesme sa svog prvog albuma “Kuljavi”, ali i neke druge, koje su već spremne za drugi album.

Iste večeri, uz Dede Putra, nastupit će i popularni hrvatski bend Sane.

Utihnuli jaganjci

Definirajući zakone, Lažne amandmane, anekse,

Do zaključka došli smo, Da ste stado obično.

Profilirajući nacrte, Po stoti put izmjene, dopune, Do zaključka došli smo, Da ste stado obično. Lako je, lako, Nama s vama lako, Godinama, Neka je tako.

Ne haje, ne haje, Niko ne haje, Godinama, Neka vam je tako.

U Bosni vole Tursku, Srbiju, Hrvatsku, A ja volim moju Bosnu I Hercegovinu. Ko laže, taj I krade, Ko krade je na vlasti, A ta vlast bogato časti, Onoga na vlasti.

Utihnuli jaganjci smo u ovom sivom toru, Godinama uzimaju nas na istu foru, Čobani pod maskama, svake čet’ri godine, Bajke su nam pričali, zar ne?