Muzika
98

Poslušajte pjesmu Tiane Kruškić u polufinalu takmičenja "Voice of Germany"

Klix.ba
Tiana Kruškić, učesnica takmičenja "Voice of Germany" na kojem nastupaju mladi muzičari iz Njemačke, Švicarske i Austrije, izvela je pjesmu "Ja nisam tu" posvećenu svim bh. izbjeglicama. Nažalost, nije prošla u finale.

Pjesmu koja je napisana prije 20 godina Tiana je izvela na njemačkom i b/h/s jezicima. Kako je napisala na Facebooku, odluka o pjevanju ove pjesme u polufinalu bila je najbolja u njenom životu.

"Dobila sam mogućnost da pjevam ono što želim. O pobjedi nisam razmišljala već o poruci koju nosi ova pjesma. Pjevala sam je na jezicima naših naroda sa ciljem da ujedinim ljude, ne da ih dijelim", napisala je Tiana na Facebooku nakon što nije uspjela proći u finale.

Ipak, ovom pjesmom i izvedbom ganula je mnoge ljude širom Njemačke, a posebno one koji dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije. Nažalost, nije uspjela proći u finale ovog takmičenja.

Živahna Tiana je rođena 1984. godine u Doboju, a s majkom Janjom i ocem Jasminom 1992. godine je došla u Njemačku kod djeda i bake. Završila je studij slavistike te ruske lingvistike i komparatistike, a u Göttingenu je imala i svoj bend "Tia and the Tenks". Glumi i pjeva u teatru, a bavi se i pisanjem tekstova i komponovanjem.