Najava za treći album
0

VIDEO / Poslušajte pjesme "Ateriraj" i "Bio sam ti drag" Almira Ajanovića

Klix.ba
Almir Ajanović
Almir Ajanović
Pjevač Almir Ajanović snimio je dvije pjesme - "Ateriraj" i "Bio sam ti drag", koje su ujedno i najava za njegov treći album, koji bi trebao izaći početkom naredne godine.

Almir Ajanović, pjevač kojeg odlikuju jedinstvena boja glasa, fenomenalan osjećaj improvizacije i dugogodišnje muzičko iskustvo, već je od samih početaka karijere imao viziju muzike koju želi stvarati.

Danas Almir osim mnogobrojnih hitova koje je plasirao, te osvojio mnogobrojnu publiku, stekao je i titulu od jednog od najtraženijih autora koji svojim nekonvencionalnim i jednostavnim muzičkim izražajima privlači kolege koje bi rado na svojim albumima imali pjesmu koju on potpisuje.

Ovog puta Almir je publici odlučio predstaviti singl "Ateriraj". Pjesma je u pop-rock fazonu i uveliko se naslanja na svjetsku muzičku produkciju i trendove. Za tekst i muziku bio je zadužen Almirov dugogodišnji suradnik i prijatelj Damir Bečić, koji je također zajedno sa Almirom uradio aranžman pjesme "Ateriraj".

Također, bh. muzičar je snimio i singl "Bio sam ti drag" koji je najava za njegov treći album.

"To će biti album za pamćenje. Moj kolega Damir Bečić i ja nastojimo napraviti što je moguće veći odmak od svega što imamo priliku čuti na našim prostorima, pa autorski i produkcijski pratimo svjetske trendove u našem žanru. Imperativ je otpočetka bila originalnost u pogledu tekstova i muzike", kazao je Almir.