Muzika
0

Poslušajte "Numero uno", novi Billainov remix

Klix.ba
Billain
Billain
U svom novom projektu "Billain beats" uspješni bh. producent Adis Kutkut Billain svakih 15 dana objavljuje novi remix najvažnijih bh. hip hop traka. Radi se o svojevrsnoj reanimaciji bh. hip hop scene, a Billain je sada objavio i svoj drugi remix.

Prvi remix, "Dobro jutro", (Sajfer ft. CMA & Somer) objavljen je je krajem oktobra, a u kratkom vremenskom periodu izazvao je veliko interesovanje publike.

Billain je, pored produciranja i uspješne svjetske drum and bass karijere, već 15 godina dio sarajevske hip hop scene te jedan od osnivača grupe Capital City Crew. Grupa je nedavno proslavila i 10 godina rada, a jedni su od pionira ovog muzičkog žanra na bh. sceni.

Široj publici, Billain je najpoznatiji po saradnji sa Edom Maajkom na albumu "Stig’o ćumur” iz 2006. godine, te ponovo na aktuelnom Edinom albumu "Štrajk mozga". Ističu se snimci poput "Panike" i "Facebooka".

Billain trenutno radi na novom mixtapeu sa domaćom hip hop scenom, a svoje slobodno vrijeme posvećuje projektu "Billain beats". Knowledge Magazine uvrstio ga je među vodećih deset drum and bass producenata.

Sada je objavio svoj drugi remix u projektu "Billain beats", pjesmu "Numero uno" (Nake ft. Frenkie).