Muzika
18

Poslušajte novu pjesmu Zeničanina Zlatana Karića

Piše: E.S.H.
Nakon duže pauze Zeničani Zlatan Karić se vratio autorskom radu. Objavio je pjesmu "Let love be your game", koja je nastala u izbornoj noći kada je, kao i ostatak bh. javnosti, pomno pratio rezultate političkih stranaka.

U razgovoru s ovim talentiranim i drugačijim muzičarem kojeg je iznjedrio grad rudara, rekao nam je da ova zemlja nudi sve samo ne napredak. Otkrio je i druge razloge koji su ga ponukali da "otvori dušu i kroz liriku i note iskaže ogorčenost".

"Nisam politički orijentiran, ali mišljenja sam da ova divna zemlja treba dalekosežne promjene. Na žalost onih koji nemaju, odnosno na radost onih malobrojnih koji imaju, bumerang je opet tu... U momentu nastajanja pjesme čekao sam prinovu i razmišljao u kakvom će okruženju i nemaštini živjeti moj sin i moram priznati da sam, kao i većina roditelja, osjetio strah", rekao je Karić.

Govoreći o muzičkoj sceni u BiH, on je dodao da je više kvaniteta, kiča i šunda, a sve manje kvaliteta. Inače, Karića bh. javnost i ljubitelji regge muzike poznaju kroz rad s bivšim bendom "Paranoid Android", ali ga mnogi prepoznaju i po odličnim nastupima u sarajevskim i drugim objektima, gdje je raju zabavljao s cover svjetskim hitovima.

Otkrio nam je i to da je u pripremi još nekoliko pjesama nešto drugačijeg sadržaja te da se nada da će ih publika dobro prihvatiti.