Muzika
0

Poslušajte novu pjesmu Bakira Hadžiomerovića i grupe Grafit

Klix.ba
Grupa Grafit iz Sarajeva napravila je spot za pjesmu "Sloboda" sa albuma "Ploča". Produkciju videa potpisuje "sIAeTV".

Grupa Grafit je nastala u Sarajevu '90-tih godina prošlog stoljeća. Bili su aktivni i tokom troipogodišnje opsade glavnog grada BiH.

U tom periodu je snimljeno desetak pjesama koje su prije dvije godine objavljene na albumu "Best of demo" u izdanju Sarajevodiska, a čija je promocija održana na koncertu u sarajevskom klubu Cinemas - Sloga u okviru Sarajevo Film Festivala.

Tada je Grafit svirao u istoj postavi kao i danas. Rad grupe je obnovljen u februaru 2013.godine. Nakon nekoliko mjeseci provedenih u prostoriji kod Dine i Kenana u Buća Potoku bend ulazi u Studio 2 BHRT gdje za dvedeset dana mjeseca juna sa ton majstorom Željkom Škarićem Panchom snima album "Ploča".

Mastering albuma urađen je u Sonica Recording studiju u Atlanti gdje su producent John Briglevich i Jasmin Vesnić odradili i posljednje zahvate na navedenom albumu koji bi se u BiH trebao pojaviti u septembru ove godine u izdanju Sarajevodiska.

Muziku i tekstove autorski potpisuju Jasmin Vesnić i Bakir Hadžiomerović, a aranžmane i produkciju Almas Smajlović.

Na ovoj "Ploči“ su svirali i pjevali Almas Smajlović(bas), Edo Saltagić (bubnjevi), Edin Telalagić Tela (gitare) i Bakir Hadžiomerović (vokal).

Kao gosti u dvije pjesme na albumu se pojavljuju Sinan Alimanović, Dinko Šimunović i Davor Sučić Sula.