Muzika
0

Poslušajte novu pjesmu "Ajša" i pogledajte spot Dženana Jahića

Piše: T. S.
Mladi bh. muzičar i plesač Dženan Jahić snimio je pjesmu "Ajša" za koju je uradio i spot. Tekst za pjesmu je uradila Marina Tucaković, a muziku potpisuje Aleksandar Perišić Romario.

Jahić je za portal Klix.ba istakao kako je veoma zadovoljan snimljenim materijalom i kako se nada da će i publika zavoljeti njegovu novu pjesmu.

"Aranžman je uradio Alek Aleksov u čijem studiju je i snimljena pjesma. Mastering pjesme je urađen u New Yorku kod Jamesa Cruza, dobitnika nekoliko prestižnih Grammyja. U cijeloj ovoj priči, ne mogu da ne spomenem Željka Samardžića, koji mi je zaista mnogo pomogao u posljednje vrijeme – počev od pjesme "Vrata mog ludila", pa sada do "Ajše", bio je tu sve vrijeme dok smo snimali pjesmu te me upućivao na koji način da je iznesem", kazao je Jahić.

Istakao je da je spot radila produkcija Hayat, a režirao ga je Admir Švrakić.

"Snimali smo spot na više lokacija. Glavnu ulogu ima Nadiya Bychkova, djevojka kojoj je posvećena moja pjesma 'Nađa'. Pojavljuju se također finalistice izbora za Miss planete Zemlje BiH, najbolji sportski plesni parovi naše države i muzičari sa kojima inače radim svirke", kazao je Jahić, jedan od najboljih bh. plesača.

On trenutno radi na svom drugom albumu, a pored svega ima vremena da se bavi plesom, studira medicinu te izlazi s prijateljima.

"Da bih odabrao pjesmu potrebno je da me dirne u srce. Neke pjesme sam već snimio i redovno preslušavam demo snimke. No, osim što se bavim muzikom stižem se dovoljno posvetiti i svim ostalim stvarima koje volim. Potrebna je organizacija. Hvala mojim roditeljima što su me oduvijek upućvali na pravu stranu. To je sve sada dio mene. Čovjek uvijek nađe vrijeme za ono što stvarno želi, koliko god malo vremena imao", istakao je bh. muzičar koji je i jedan od autora pjesme "Kad si disala ze mene" Halida Bešlića.

Kaže da voli komponovati i pisati tekstove te da je on autor svoje četiri pjesme s prvog albuma "Film", koji je objavio 2008. godine.

"Komponovanje i pisanje tekstova su dio mene, a sada se vide prvi značajni rezultati mog truda i rada. Pjesma "Kad si disala za mene" je jedna moja iskrena priča i drago mi je da čujem pozitivne reakcije", kazao je Jahić za Klix.ba istaknuvši da mladi mogu uspjeti u BiH, ali se moraju boriti.

"Mnogi očekuju rezultate preko noći. To ako se i desi, sruši mnoge. Samo ljudi koji su prethodno mnogo radili i namučili se mogu doživjeti istinsku slavu, jer su takvi spremni i na poraze, a porazi koje preživimo nas vode uspjehu", poručio je.