Muzika
17

Poslušajte mladu banjalučku kantautoricu Nataliju Havralenko

Klix.ba
Mlada banjalučka kantautorica Natalija Havralenko predstavila je spot za pjesmu "Sve", snimljen u Prijedoru.

Natalija je aktivna u svijetu jazz muzike, a trenutno živi i radi na relaciji Banja Luka - Beč, gdje studira jazz pjevanje na Muzičkom konzervatoriju. Često nastupa i u Sarajevu uz bend Sarajevo Jazz Guerilla.

Havralenko je dosad radila covere raznih pjesama, a ovo je njena prva autorska pjesma za koju je napisala tekst i muziku. Pjesma "Sve" je nastala još prije dvije godine, a sad je prvi put predstavljena javnosti. Pjesma je masterizovana u Los Angelesu, a nastala u produkciji Samuela Vincenta, u saradnji s Petrom Pupićem.

Spot za singl "Sve" radili su Mladen Marijanović i Siniša Stjepanović, a video je snimljen na autentičnoj lokaciji, u vili zvanoj Radetića kula u Prijedoru.

"Radetića Kula" je sagrađena 1883. godine i posjeduje ogromnu biblioteku te čuva prvi klavir koji je zasvirao u Prijedoru.

"Nadam se da će ovaj spot privući pažnju na prelijepu kuću kojoj prijeti urušavanje, jer je od ogromnog kulturološkog značaja", ističe Natalija Havralenko koja za ljeto već priprema novi materijal.