Muzika
3

Poslušajte Merlinov hit "Lelo" u izvedbi Selme Adžem

Klix.ba
Talentirana Goraždanka Selma Adžem, koja svojim izuzetnim glasom oduševljava evropske muzičke krugove, počastila je fanove obradom Merlinove pjesme "Lelo".

Pjesma je prije tri dana postavljena na YouTube, a za kratko vrijeme ju je poslušalo više od 6.000 ljudi.

Ovo nije prvi put da Selma radi obrade Merlinovih pjesama. Njenu izvedbu numere "Sve je laž" na YouTubeu je pogledalo skoro 90.000 ljudi.

"Dino Merlin je legenda. Zamolila sam ga za obradu druge pjesme i on mi je, slušajući moje glasovne mogućnosti, predložio da to bude pjesma 'Lelo' i po odzivu publike vidim da smo pogodili u 'sridu'. Komentari su izuzetno dobri, mnogi su pohvalili ovu akustičnu obradu Merlinovog hita i naravno da sam veoma zadovoljna. Inače, u realizaciji ovog projeka prateći vokali bili su Bosanci iz Londona, bračni par Mujesira i Željko Mastnak, članovi nekadašnjeg London Sevdah Hora, i rediteljka Nerma Meahadžić. Veliko hvala dugujem mom pratećem bendu 'Selma & The Sound' u kojem akustičnu gitaru svira moj vjerenik Johnny Eartl, kapiten nogometnog kluba Portsmouth", kazala je Selma.

Kao tinejdžeka Selma je učestvovala u talent showu Teenstar u organizaciji njemačke TV kuće RTL 2 kao jedina predstavnica Austrije. Među sedam hiljada prijavljenih kandidata najprije je ušla među njih 40, a potom sa još 13 mladih zvijezda iz Njemačke, Švicarske i Austrije nastupila i u finalu showa. Tada je snimila i svoju prvu kompoziciju koja se nalazi na zajedničkom CD-u učesnika finala.

Mlada pjevačica trenutno živi u Southamptonu u Engleskoj, gdje ju je dovela ljubav. Njen dečko Johnny Eartl je nogometaš Portsmoutha.