Muzika
0

Posljednje pripreme za snimanje novog albuma Sanela Marića Mare

Klix.ba
Intenzivne probe i pripreme pred početak snimanja novog studijskog albuma kantautora Sanela Marića Mare su u toku. "Mala družina velikog srca" naslov je selfija s posljednje probe Mare i muzičara s kojima radi i poznati producent Dragi Šestić.

Nakon nešto više od dvije godine rada na novim pjesmama, ali i novim aranžmanima nekoliko starih pjesama, približio se ulazak u studio i snimanje materijala za novi album koji nosi radni naslov "Kovilje", po jednoj od Marinih pjesama.

Iako je teško ponoviti odjek albuma "VasDuh", po mnogima jednog od najznačajnijih umjetničkih projekata u dvodecenijskom postojanju bh. muzičke scene, Sanel Marić Mara je najavio novo poglavlje. Riječ je o albumu u kojem je Mara ukomponovao pjesme savremenih hercegovačkih pjesnika, ali i probrao neke stare, koje nikad nisu imale priliku biti propisno snimljene.

"Vjerujem da će se čekanje za izlazak ovog albuma isplatiti svim našim fanovima, jer će ponovo, zajedno s nama, imati priliku uživati u magičnim stvarima", poručio je Sanel Marić Mara.

Iskusnoj ekipi Mare i muzičara se na projektu novog albuma priključilo i poznato ime World Music scene, proslavljeno s projektom Mostar Sevdah Reuniona - producent Dragi Šestić.

"Oduševio sam se i poezijom i muzikom. Moj posao kao producenta je bio izvući najbolje atmosfere iz pjesama. Uživamo u probama, u radu na aranžmanima, traženju prave atmosfere za svaku pjesmu. Ovo će biti vrlo neobičan album, pretežno ljubavnih pjesama sa specifičnim zvukom", rekao je Dragi Šestić.

Snimanje novog albuma Sanela Marića Mare počinje 25.02.2016. u mostarskom Pavarotti Centru, a sve će pjesme biti snimane "starinski" – u komadu, bez posebnog nasnimavanja i lijepljenja.