Muzika
3

Poslastica za ljubitelje clubbinga: Mike Vale i Bizzo Bodega u Sarajevu

Klix.ba
Sarajevski klub My Face clubbing scenu u glavnom gradu BiH diže na viši nivo, a uz već postojeću reputaciju "place to be" kluba, mjesec august su odlučili posvetiti ljubiteljima elektronske muzike i dobrih partyja.

Serija dobrih nastupa počinje već večeras, 5. augusta, nastupom slovenskog DJ-a i producenta Mikea Valea.

Ulaznice možete kupiti po cijeni od 10 KM.

Mike Vale je slovenska tech-house zvijezda koja je bljesnula globalnim nebom elektronske muzike. Jednako sposoban u studiju kao i iza pulta interes za muziku počeo je pokazivati još u djetinjstvu prebirući po očevim pločama, a prvi veliki proboj zabilježio je 2001. trakom "Pretty Woman" izdanom na Tomcraftovom Great Stuff Recordsu.

Njegovu su karijeru obilježili internacionalni raspored turneja, saradnje sa sunarodnjakom Umekom, Coxovi Revolution partyji u ibiškom Spaceu i nastupi na Ultri, Mystic Gardenu i rezidenciji u slovenskom Cirkusu...

Već u subotu, 6. augusta, sarajevska publika će imati priliku da uživa u najboljem hip hopu, R'n'B-u i vrhunskim beatovima velikog majstora Bizze Bodege.

Ovaj umjetnik, bivši član zagrebačkog hip hop dua "Bolesna braća" je počeo graditi karijeru i kao DJ i sa dosta uspjeha se probija u regionalnoj clubbing sceni, između ostalog i kao osnivač hip hop festivala Fresh Island na Zrću.

Cijena ulaznice za ovaj event će biti 5 KM.