Muzika
0

VIDEO / Portugalska zvijezda Mariza večeras u BKC-u

Sarajevo-x.com
Sve je spremno za koncert portugalske zvijezde Marize koji će se održati večeras (ponedjeljak) u Bosanskom kulturnom centru s početkom u 20.00 sati.

Mariza je jučer doputovala u Sarajevo sa svojim petočlanim ansamblom, te ekipom tehničara koja će biti zadužena za dizajn svjetla i zvuka. Za ovaj koncert bit će korištena vrhunska tehnika, čime je agencija Gramofon, organizator koncerta, željela publici priuštiti vrhunski ugođaj kako bi večerašnji koncert Marize bio jednak nastupima koje je ova vrhunska umjetnica imala u najzačajnijim svjetskim koncertnim dvoranama širom svijeta poput Carnegie Halla u New Yorku, Palau de La Musica u Barceloni ili Barbicana u Londonu.

Organizator će dio ulaznica pustiti u prodaju u box officeu BKC-a danas od 12.00 sati kako bi posjetioci i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine imali priliku kupiti ulaznice i prije početka samog koncerta. Iz Gramofona napominju da će ulaz u dvoranu biti moguć 30 minuta prije koncerta.

Ukoliko još uvijek niste sigurni da li da večeras budete u BKC-u, napomenut ćemo samo da je jedan kritičar BBC-a preporučujući njen nastup kazao: "Kada Mariza pjeva – vrijeme stoji".