Pred početak Jaeger Music Night 2012
1

Polaroid Trip priprema svoj prvi album

Klix.ba
Snimanje prvog albuma Polaroid Tripa je zakazano za jesen ove godine, a članovi benda trenutno sređuju stare pjesme i stvaraju nove te će u septembru ući u studio...

Bend Polaroid Trip iz Sarajeva se publici prvi put bolje predstavio upravo kroz program Jaeger Music Night 2011, na kojem su pobijedili u velikom finalu 1. decembra 2011. godine u Sarajevu. Bend čini pet momaka iz Sarajeva, Viteza i Novog Travnika: Ivan Križanac (vokal), Branislav Kašćel (gitara), Sead Fadilpašić (gitara), Ivan Vidović (bass/vokal) i Damir Zirojević (bubnjevi).

Članovi benda su se okupili iz želje da u današnjem vremenu, kada je tempo života veoma brz, kreiraju nešto što će biti samo njihovo, a za njih je to bila muzika. U početku su se okupljali samo da bi svirali kao zajedničko društvo, a u maju 2010. su formirali prvu postavu u kojoj su bili Damir Zirojević, Branislav Kašćel i Ivan Vidović. Prije prijave na Jaeger Music Night 2011 su rijetko nastupali, ali su dosta vremena provodili snimajući muziku.

Pobjeda na Jaeger Music Night 2011 je za članove Polaroid Tripa prvenstveno poticaj, a potom i dokaz da to što rade ima smisla. "Mislim da je dobro da sada imamo obavezu snimiti album. Obavezu prema sebi, prema organizatoru programa, kao i prema publici koja je glasala za nas", objašnjava Ivan Vidović. Polaroid Trip se ne voli žanrovski svrstavati. "Sviramo šta nam se svira i onako kako se osjećamo – pa šta ispadne", kažu članovi benda, koji ujedno preporučuju svim bendovima da se prijave na Jaeger Music Night. "To je odlično iskustvo! Vjerovali smo da možemo daleko dogurati ukoliko nam se zvijezde poklope. Srećom, sve se poklopilo i otišli smo najdalje – do same pobjede”.

Snimanje prvog albuma Polaroid Tripa je zakazano za jesen ove godine, a članovi benda trenutno sređuju stare pjesme i stvaraju nove te će u septembru ući u studio. "Planiramo album promovirati koliko god je moguće, imati što više svirki i upoznati što više interesantnih ljudi".

Podsjećamo da je na konkursu za učešće u četvrtom izdanju programa Jaeger Music Night izabrano osam bendova: Karma Guru, Filling Silence, Igor D. & PMS Trio, Neuro, Big Brothers, My Last Suicide, Aesthetic Empathy i Snake Eater. Bend koji pobijedi u ovogodišnjem izdanju Jaeger Music Night bit će nagrađen mogućnošću da snimi i objavi svoj prvi album u studiju Skirlibaba producentske kuće Ekipa, a vrijedne nagrade predviđene su i za drugoplasirani bend, kao i za bend koji pokaže najviše truda i zalaganja tokom trajanja programa.

Za svoje favorite glasat će publika, i to na tri načina: tokom svirki, putem web-stranice www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina. Pobjeda u jednom obliku glasanja bendovima će donositi po jedan bod, a bend koji osvoji dva od tri boda ili sva tri boda nastavit će se takmičiti u programu Jaeger Music Night 2012.

Sve dodatne informacije možete pronaći na www.jaegermusicnight.ba i na Facebook stranici Jägermeister Bosna i Hercegovina.