Muzika
11

Pokrenuta tužba: Taylor Swift ukrala tekst pjesme "Shake It Off"?

Klix.ba
Popularna pop zvijezda Taylor Swfit zaludjela je svijet pjesmom "Shake It Off" iz 2014. godine koja je postala apsolutni hit. No, izgleda da se Taylor okitila tuđim perjem jer protiv nje pokrenuta tužba za krađu teksta ove pjesme.

Američki R&B pjevač Jesse Braham tvrdi da je Swift ukrala riječi iz pjesme koju je on napisao 2013. godine a zove se "Haters Gonna Hate". Osim novčane kompenzacije, Braham traži da bude potpisan kao tekstopisac na pjesmi.

Pjesma "Shake It Off" bila je na prvim mjestima muzičkih top lista širom svijeta, a spot je zabilježio više od 1,1 milijardu pregleda na YouTubeu. Braham tvrdi da je ukraden dio gdje se spominju fraze "haters gone hate" i "playas gone play" koje se pojavljuju u refrenu.

"Njene fraze su poput mojih. Da nisam napisao pjesmu 'Haters Gonna Hate', ne bi bilo ni pjesme 'Shake It Off'. Upozorio sam izdavačku kuću Big Machine nekoliko puta. Prvo sam mislio da sve to zaboravim, ali to je moja pjesma", rekao je.

U prvom zahtjevu tražio je selfie s Taylor i da bude potpisan kao tekstopisac, no to mu je odbijeno.

Ovo je drugi pravni slučaj u kojem je Swift. Ranije ove sedmice pjevačica je ispunila protutužbu protiv američkog DJ-a koji je tužio zbog njenih navoda da je pipao u backstageu na koncertu u julu 2013. godine. David Mueller tvrdi da je dva dana nakon toga dobio otkaz.

Vezani članci