Muzika
46

Pogledajte spot za pjesmu "EUdala se lijepa naša"

Klix.ba
Nakon što je Sunny Su, lik pjevačice koji tumači Zana Marjanović u kabaretskoj predstavi Magacin Kabarea - Jedinac ostvarila svoju prvu regionalnu saradnju sa Teškom industrijom, pjesma "EUdala se lijepa naša" dobila je i svoj spot.

"EUdala se lijepa naša", najnoviji hit u Hrvatskoj povodom ulaska Hrvatske u Evropsku uniju, u prethodnim sedmicama snimljen je u studiju u Zagrebu, a ulaskom Hrvatske predstavljen je i spot za ovu pjesmu.

Muziku i aranžman potpisuju Vedad Hadžiavdić i Igor Ivanović.

"Nadam se da će mi popularnost ove pjesme pomoći pri lakšem prelasku hrvatske granice ovog ljeta. Mislim, nije da ja nemam tih 100 eura po danu, nego znate, ja sam malo buntovna i specifičnog izgleda, što će reći, da graničarima često djelujem sumnjivo. Nikako mi ne vjeruju da mi ne treba smještaj, jer tamo k'o i svi imam kuću", bio je komentar Sunny Su na pitanje koliko će ulazak Hrvatske u EU uticati na njen rad.

Sunny Su, radno provodi ljeto, te je osim snimanja spota, gostovala na Festivalu scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto, a priprema se i za narednu sezonu Late Nite programa Magacin Kabarea, kada će sa braćom Gocom i Reufom ponovo nastupiti u mjuziklu Jedinac u caffe clubu Gogo.

Ona je zadovoljna reakcijom publike na pjesmu i saradnjom sa Teškom industrijom

"Da se razumijemo, Hrvatska je ušla u EU odmah nakon mog ulaska na njihovu muzičku scenu. Pjesma je očigledni hit. Moj menadžer je primio veliki broj poziva za gaže na Jadranu ovog ljeta. Imam samo malih problema sa opremom, jos nisam dobila ATA karnet, ali ne brinem se, sredit će mi raja iz Teške industrije, neku zamjensku. A onda ćemo zajedno da pravimo ludilo....", zaključila je Sunny Su.