Muzika
57

VIDEO / Pogledajte spot "Oženi me babo moj" benda Dede Putra

Klix.ba
Bosanskohercegovački bend Dede Putra, koji je osnovan krajem 2008. godine, snimio je zanimljiv videospot za pjesmu "Oženi me babo moj".

Nakon jednako interesantnog singla i spota "Majmun", ovaj bend vam donosi još jedan u kojem su uspjeli spojiti moderno i tradicionalno.

Prema riječima frontmena benda Kemala Delalića, ideja o snimanju ovog videa je nastala spontano, a pjesma je snimljena na jednom mikrofonu, čime su željeli ukazati na činjenicu da bi mladi bendovi u suštini trebali što više svirati uživo, a ne okretati se skupim produkcijama za koje i nemaju novca.

Dede Putra je u pjesmi spojio moderno i tradicionalno. Inače, pjesme ovog benda prožete su socijalnom tematikom, a nastupi benda uživo su okarakterisani kao veoma zanimljivi, jer bend nastupa u narodnim nošnjama.

Bend se sprema i za snimanje spota za pjesmu pod nazivom "Maki", a posao u studiju je već završen.

Ovaj simpatični bend čine Kemal Delalić, Edwin Alagić, Jasmin Hadžisadiković i Armin Haurdić. Do sada su nastupali na brojnim festivalima i osvajali nagrade, kako u BiH, tako i u zemljama regije. Ovogodišnji su učesnici Jelen Demofesta u Banjoj Luci.