Snimali u Banjoj Luci
0

VIDEO / Pogledajte premijerno spot "Funky je u modi" benda Scripta

Piše: E. G.
Bosanskohercegovački bend Scripta je snimio dugo očekivani spot za pjesmu "Funky je u modi", a prvi koji ga imaju priliku pogledati su čitatelji portala Sarajevo-x.com.

Scripta je bend koji postoji već dugi niz godina i do sada su nastupali u mnogim klubovima širom BiH, a na njihove svirke publika rado dolazi.

Bend trenutno ima šest članova, Zulfikar Handukić Zosko (vokal), Delijan Malkoč (gitara), Nail Jusić (klavijatura), Ervin Duratović (bas), Elvis Bajrić (bubnjevi) i Sanel Kabiljagić (truba). Jedan su od rijetkih primjera bendova koji ne odustaju od kvalitetnih izvedbi funky hitova.

Tekst je napisao Adi Čavkić, pjesma je snimana u studiju Silvija Pasarića u Zagrebu. Ekipu koja je zaslužna za ovaj spot i pjesmu čine još i Dragan Gajanović & Gaja production, Dragan Blagojević, Aleksandar Zahorodni, producent Srđan Savić, rasvjeta Duško Krković i Nemanja Đurić Frki. Autori muzike su Delijan Malkoč i Silvijo Pasarić, a aranžmana Silvijo Pasarić.

U pjesmi "Funky je u modi" bendu se pridružio i saxofonist Adnan Busuladžić.

Spot je sniman u Banjoj Luci na više lokacija, u hali banjalučkog Velesajma, Klubu BOOM BOOM ROOM, u užem jezgru grada...