Muzika
0

Pogledajte novi Tinkin video spot za pjesmu "Hit"

Sarajevo-x.com
Kao najavu za svoj prvi album Tinka je snimila spot za pjesmu "Hit", koji možete pogledati na našem portalu. Tim povodom sa Tinkom smo malo proćaskali o albumu, spotu i još nekim sitnicama.

Tinka Milinović je žena sa mnogo talenata. Predstavljala je Švicarsku na Eurosongu, zaštitno je lice Escada parfema i Zlatarne Celje, viđamo je u ulozi TV voditeljice i možda najbitnije magistar je opere i solo pjevanja.

"T.I.N.K.A" je Tinkin prvi solo album na našem jeziku i na njega gleda kao na "svoje dijete". Sama je bila izvršni producent albuma, a posao je nastavila kao "sam svoj menadžer".

"Nemam vremena čekati da mi neko drugi nešto završava, već završim sama. Obrazovana sam, profesionalna, striktna i pravedna. Ljudi s kojima sarađujem vole takve konkretne i stabilne ljude od riječi. Dok drugi pričaju, ja šutim i radim", rekla nam je Tinka. Da je to stvarno tako potvrđuje činjenica da je tiraž šest hiljada primjeraka skoro rasprodat, te da će album uskoro na doštampavanje.

Produkciju spota za pjesmu "Hit" radila je sa mladim režiserom Tarikom Hodžićem, koji je još uvijek student na ASU. Za njega ima samo riječi hvale i saradnju će nastaviti na proljeće kada snimaju novi muzički video za pjesmu "Ja još uvijek gledam".

Pošto je Sarajevo-x.com web portal, morali smo Tinku pitati kako bi regovala da sazna kako se njen album masovno skida sa interneta. Da li bi joj bilo drago ili bi se pak ljutila zbog kršenja autorskih prava.

"U svakom slučaju biće mi drago da slušatelji dođu do moje muzike, jer Zakon o autorskim pravim još uvijek nije riješen. Nemam se šta ljutiti na ljude koji su snalažljivi. Bitno je da im se sviđa i da žele slušati. A ko bude htio original, svakako će ga kupiti", rekla nam je Tinka.

Za kraj smo morali provjeriti tačnost informacije koju smo pronašli na Wikipediji kako je hrvatski Playboy već duže vrijeme "zagrijan" da obnaži Tinku za svoju naslovnicu, ali da ona nije zainteresovana pa smo to morali provjeriti.

"Tačna je informacija, kao i to da tu vrstu promocije vješto izbjegavam" ističe Tinka.

Tinkin album T.I.N.K.A možete naručiti na tel. 033 23 46 83 po cijeni od 8KM. U roku od najviše jednog dana, biće dostavljen na vaša vrata bez obzira gdje da živite u BiH.