Muzika
221

Pogledajte novi spot grupe S.A.R.S. za pjesmu "Ikone pop kulture"

Klix.ba
U okviru MTV Premijera u ponedjeljak je predstavljen spot za naslovnu numeru albuma "Ikone pop kulture" grupe S.A.R.S.

Riječ je o trećem spotu aktuelnog albuma grupe S.A.R.S. i ujedno trećoj saradnji benda sa Filipom Dizdarom na polju video produkcije.

"Ova pjesma nosi najjaču poruku i naslovna je numera posljednjeg albuma, tako da nije smjela ostati bez ekranizacije i nadam se da će se ljudima dopasti spot", rekao je Žarko Kovačević, pjevač benda S.A.R.S.

Bend radi punom parom i nedavno je predstavljena i prva pjesma sa njihovog još neobjavljenog live albuma. Pjesma "Lutka" snimljena je u Domu sportova 25. oktobra na najvećem koncertu u karijeri grupe S.A.R.S. kojem je prisustvovalo više od 9.000 posjetilaca. Za tu priliku, pjesma je prearanžirana i izvode je samo Žare (vokal) i Sanja (klavir i prateći vokal). Live album sa tog koncerta će izaći 1. januara 2015. godine.

Podsjećamo, S.A.R.S., čiji se nastupi pamte po izuzetnoj atmosferi i odličnom provodu, održao je, u organizaciji Sarajevo Diska, koncert u prepunoj dvorani Doma mladih 7. novembra i još jednom pokazao da su nakon šest godina bend za čiji koncert se u Sarajevu traži karta više.

Njihov zvuk karakterizira širok raspon žanrova; prevladavaju reggae, ska i hip hop, a primjetni su i utjecaji tradicionalne srpske muzike. Izniman uspjeh na čitavom prostoru bivše Jugoslavije postigli su pjesmom “Buđav lebac“ nakon koje su se nizali hitovi "Ratujemo ti i ja", "Ana", "Rakija", kao i "Debeli lad", za koje su snimljeni i spotovi.

Drugi album "Perspektiva" sa velikim hitovima "To rade" i "Mir i ljubav" je downloadovan preko 70.000 puta, a bio je nominiran i za MTV Awards – Best Adria Act. Bend je za singl "Perspektiva" nagrađen i sa MTV Double Platinum Award.

Nakon njega, S.A.R.S. producira treći studijski album "Kuća časti" da bi početkom ove godine izašao i četvrti pod nazivom "Ikone pop kulture".