Muzika
0

Pogledajte novi spot benda "Uncle Sam Decided" za pjesmu "Bolji Svijet"

Klix.ba
Sarajevski bend "Uncle Sam Decided2 je snimio video spot za još jednu pjesmu na bosanskom jeziku. Riječ je o singlu "Bolji Svijet".

Bend "Uncle Sam Decided" s novim singlom "Bolji Svijet" nastavlja u svom prepoznatljivom stilu, a novi album momci planiraju završiti krajem 2014. godine. Pjesma govori o tome kako pojedinac treba uzeti svoj život u svoje ruke i činiti ga boljim, uprkos svim negativnim stvarima koje se dešavaju. I svaki pojedinac koji u sebi napravi promjenu nabolje, može utjecati na drugog, stvarajući lančanu reakciju. Pjesma oslikava i današnje stanje i poziva pojedinca da gradi sebi bolji svijet.

Na albumu će se nalaziti pjesme pisane isključivo na bosankom jeziku, na kojima se trenutno marljivo radi u studiu na čelu s producentom Stefanom Komljenovićem.

Sarajevski bend "Uncle Sam Decided" osnovan je u januaru 2007. godine, a čine ga vokalist i gitarista Kenan Ljuca, bubnjar Vanja Gutić, te basista i vokal Vedad Strujić. Dosad su izdali EP "Lord Of Insanity" (2008), album "State of Mind" (2011) te singlove "Road" (2012), "Hoću da mijenjam sve" (2013), "Put do Istine" (2013) i "Bolji Svijet". (2014).

Rad benda možete pratiti na oficijelnoj stranici.