Muzika
2

Pogledajte nastupe najboljih bh. brejkera

Klix.ba
Nakon prvog turnira najboljih bh. brejkera, koji je u petak naveèe održan u sarajevskom Domu mladih, bh. breaking scena još uvijek preko društvenih mreža dijeli najbolje momente takmičenja.

Pobjednik B-Boy Justice (Danijel Vujanović, iz Bijeljine) koji je u finalnoj borbi pobijedio B-Boy Konera veoma je aktivan na profilima na društvenim mrežama. On je kralj bh. brejkinga i u Kijevu će predstavljati BiH na istočnoevropskim regionalnim kvalifikacijama za svjetsko finale u Seulu.

Danijel je nakon pobjede izjavio: "Brejkingom se bavim od 2001. godine. Jako sam zadovoljan takmičenjem i kvalitetom svih takmičara. Neke B-Boyeve dugo nisam vidio i iznenadilo me je koliko su napredovali. Za Kijev ću se pripremati isto kao što sam i do sada trenirao, uz možda malo jači intenzitet, jer ples je za mene prije svega uživanje, a ne mučenje. U Kijevu očekujem dobru zabavu, dobro predstavljanje mog crewa Just 2 Cool, moje porodice, mog okruženja i moje države.“

Pored titule najboljeg u BiH Danijel je dobio Sony Block Rocker kako bi mogao vježbati za regionalni turnir, a agencija Gaudi Lufthansa City Centar je osigurala kartu za Kijev najboljem bh. b-boyu.