Muzika
0

Pogledajte još neviđene fotografije iz "jazbine" “Beatlesa”

Sarajevo-x.com
Dok je za većinu fanova legendardnih “Beatlesa”, upoznavanje članova "slavne četvorke" bilo ostvarenje svih snova, Sue Baker, koja je tada imala 15 godina, s njima se družila svakog vikenda.

Sue je odlučila pratiti Paula McCartneyja, Johna Lennona, Ringo Starra i Georga Harrisona u njihovim domovima. Nakon što su je prihvatili, Sue je redovno dolazila svakog vikenda tokom dvije godine.

Baker danas ima 59 godina i očekuje da će zaraditi bogatstvo prodajom neobjavljenih fotografija članova banda, koje je snimila od 1965. do 1967. godine.

Ona je McCartneyjev dom u sjeverozapadnom Londonu pronašla nakon čitanja nejasnog opisa u magazinu “Beatles”.

Nakon nekoliko mjeseci on je pitao da li je ikada posjetila druge članove banda. Kada je Sue odgovorila da nije, Paul je odgovorio na njeno pismo napisavši "idi i lupaj i na njihova vrata".

Tinejdžerica je naredne dvije godine provela posjećujući svakog člana naizmjenično. Slavni muzičari rado su otvarali svoja vrata i razgovarali sa obožavateljima.

"Sjećam se da je John govorio da ne bi mogao živjeti u tako lijepoj kući da nije bilo ljudi poput mene", rekla je Sue za "Daily Mail".

Očekuje se da njene fotografije i koverta sa adresama na aukciji narednog mjeseca dostignu cijenu od nekoliko hiljada eura.