Uskoro novi album
11

Pogledajte fotografije sa velike turneje banjalučkog benda Sopot

Piše: D. T.
(Foto: Tiki Boyler/Klix.ba)
Banjalučki bend Sopot uspješno je okončao svoju veliku turneju po zemljama Zapadne Evrope, a portal Klix.ba vam donosi ekskluzivne fotografije ovog sastava koje su snimljene tokom putovanja koje je trajalo više od dvije nedjelje.

Jedan od najpopularnijih bendova Banje Luke svoj pohod u šest zapadnoevropskih zemalja započeo je polovinom septembra nastupom u Gradecu (Slovenija), a nastavio ga je 20. septembra u glavnom gradu Austrije.

Na mapi koncerata pored pomenutih gradova bili su Ljubljana, Malme i Geteborg (Švedska), Oslo (Norveška), Ajndhoven (Holandija), te njemački gradovi Dortmund, Augsburg, Berlin i Minhen.

“Publika na koncertima je odlično prihvatila bend, obavezno tražeći bis, a gotovo sve nastupe su pratili ples, smijeh i ovacije”, navode u banjalučkom Sopotu.

Ovaj sastav je prvi banjalučki bend koji je u svoju mapu puta upisao oko 6.000 kilometara na putanji od juga preko zapada ka sjeveru, a veliku zapadnoevropsku turneju Sopota, podržali su grad Banja Luka, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, te Omladinski savjet Banja Luke.

Kako saznajemo, "Sopoćane" sada očekuje finaliziranje trećeg albuma radnog naziva "Sopotnik", čiji je koncept interaktivan – bend zajedno sa publikom na koncertima bira pjesme za album.