Muzika
1.9k

Pogledajte dokumetarac o snimanju Merlinovog spota za pjesmu "Rane"

Piše: N. N.
Na službenom YouTube kanalu Dine Merlina večeras je premijerno predstavljen mini-dokumentarac o snimanju video spota za pjesmu "Rane".

Video spot "Rane" premijerno je predstavljen 15. maja ove godine kao peti po redu singl sa Dininog posljednjeg albuma "Hotel Nacional".

Video spot koji je režirao Dinin dugogodišnji saradnik Haris Dubica ("Deset mlađa", "Individualizam") ubrzo je nakon prvog emitovanja osvojio srca publike diljem regije. Mnogi ga proglašavaju Dininim najboljim video spotom do sada, a pojedini čak i najboljim video spotom ikada napravljenim na ovim prostorima.

Režiser dokumentarca je Dubicin saradnik Edvin Mulalić iz Sanskog Mosta koji živi i radi u Minhenu. Video spot kao i ovaj dokumentarac snimani su u Bosni i Hercegovini, Švicarskoj i Tajlandu, a obuhvaća razgovore sa Dinom Merlinom i režiserom Harisom Dubicom. Također, o snimanju spota govore i Argjend R. Mamuti i Almedina Salčinović, koji glume glavne uloge u spotu.

Inače, Dino Merlin će ovog ljeta u okviru promotivne turneje albuma "Hotel Nacional" po četvrti put u karijeri održati koncert na Koševu, najvećem stadionu Bosne i Hercegovine. Koncert će biti održan 25. jula a to će ujedno biti i jedini koncert koji će Dino Merlin održati ove godine u Bosni i Hercegovini.