Muzika
103

Pogledajte dokumentarac o prvom kakanjskom "72 sata Summer Festu"

Klix.ba
Foto: Aida Redžepagić
Foto: Aida Redžepagić
72 Sata Summer Fest Ponijeri muzički je festival koji se održao od 8. do 10. augusta u Kaknju. Na festivalu je nastupilo preko 15 bendova sa prostora cijele BiH, a glavna imena Festivala su bili Zoster, S.A.R.S, Laka i Billy Andol.

Ovaj festival je, kažu organizatori, bio jedan od najvećih događaja koje Kakanj pamti, a tri dana trajanja festivala procjenjuje se da je planinsko izletište Ponijeri posjetilo preko 4.000 ljudi.

Posjetioci su uživali u predivnom planinskom ambijentu, čistom zraku i dobroj muzici. Svi bendovi su, kako kažu organizatori, sa Ponijera otišli prezadovoljni sa obećanjem da će se vratiti. O ovom je festivalu snimljen i dokumentarni film koji potpisuje Modus produkcija, a koji možete pogledati u nastavku:

"Ova godina je bila teška svima - protesti, poplave i mnoge druge nevolje zadesile su kompletnu Bosnu i Hercegovinu, te su otkazani brojni festivali, svirke i koncerti. Mi smo uspjeli u svojoj namjeri da na 1.000 metara nadmorske visine organizujemo jedan ovakav festival, te ozbiljnom organizacijom i iskusnim timom ljudi pokazali da se i u najgorim okolnostima i u maloj sredini može napraviti jedan veliki događaj. Sljedeće godine će nam biti puno lakše jer smo već stekli dobar publicitet", kazao je projekt menadžer festivala, Boris Franjić.