Amel Ćurić
0

Počinje snimanje spota za 'Još te volim'

Sarajevo-x.com
Bh. rocker Amel Ćurić, uprkos kiši koju, kako kaže, loše podnosi, vrijedno radi. U razgovoru za naš portal otkrio je da je proteklih mjeseci veoma zauzet aktivnostima na muzičkom planu, da se nastoji probiti i na druga tržišta, a možda ga vidimo i u jednom reality showu.

"Novi singl 'Još te volim', koji je radio Damir Bečić, već se vrti na radio stanicama, a snimanje spota za ovu pjesmu počinjemo u ponedjeljak. Spot će biti snimljen za Hayat Production," otkrio nam je Amel, te istakao kako je sarađivao sa Gibonnijevim basistom i bubnjarom, a posebno je oduševljen saradnjom sa Aleksandrom Radović koja je otpjevala bek vokale na novoj pjesmi.

Na naše pitanje o budućim projektima, pobjednik reality showa OBN Music Talents iz 2003. godine naveo je novi album za koji se intenzivno priprema, a koji bi mogao izaći u toku 2009. godine.

"Na nagovor kolegice Aleksandre Radović poslao sam baladu 'Odeš li' na Radijski festival Srbije. Nadam se da će mi to pomoći da se probijem i na srbijansko tržište," ističe šarmantni Gračaničanin, a o snimanju dueta sa ovom vrsnom muzičarkom, na čijem je koncertu ljetos u sarajevskom Domu mladih bio specijalni gost, kaže: "O duetu još nismo razgovarali, što naravno ne znači da nećemo. Ono što je sigurno jeste to da će se Aleksandra Radović pojaviti kao autor nekih pjesama na mom novom albumu."

Za Bajram će u Amelovoj muzici moći uživati svi oni koji dođu u Srebrenik gdje će održati koncert na otvorenoj pozornici, a ispričao nam je da je dobio još jednu zanimljivu ponudu.

"Pozvali su me producenti novog reality showa na OBN televiziji 'Big Mama House' da učestvujem u toj emisiji, koja je zamišljena tako da tu zajedno budu i javne ličnosti i drugi, ali još nisam odlučio," kaže Amel i priznaje da mu to ipak izgleda kao "malo previše" razotkrivanja.

Ovaj 28-godišnji pjevač muzikom se počeo baviti još 1988., a iza sebe ima album prvijenac iz 2006. godine nazvan "Urnebes", na kojem su radili Nermin Puškar, Damir Bečić, Amir Bjelanović - Tula te Nedim Šarić – Šara. Sa prvog albuma su se izdvojile pjesme "Stara ljubav", "Osmijeh skriveni", "Moja djevojka", a nagrađen je i jednom od najprestižnijih nagrada u BiH, "Davorinom", za najbolji debitantski album.