Spektakl 9. juna u Banjaluci
0

Počinje prodaja karata za koncert Lennyja Kravitza

SRNA
Ulaznice za koncert američke rok zvijezde Lenny Kravitz u Banjaluci biće puštene u prodaju sutra, potvrdio je Srni organizator koncerta, direktor agencije "Front Stage", Siniša Tomić.

On je dodao da će se ulaznice, čija će se cijena kretati od 15 do 30 eura, moći kupiti u Turističkoj organizacija grada Banjaluka, turističkim agencijama "Sebastijan" i "MG travel", "Hard rock" kafeu Banjaluka, Sportskoj dvorani "Borik" i na banjalučkom Gradskom stadionu.

"Prodajna mjesta ulaznica u drugim gradovima BiH biće određena do kraja ove sedmice o čemu ćemo blagovremeno obavijestiti javnost", rekao je Tomić.

Koncert Lennyja Kravitza u Banjaluci najavljen je za 9. juni na Gradskom stadionu, sa početkom u 20 sati, a prethodi mu koncert u Ljubljani.

Nakon Banjaluke, Kravitz će nastaviti turneju koncertima u Austriji, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i Britaniji, a u julu i u Holandiji, Italiji, Francuskoj, a turneja se završava 19. jula u Štutgartu u Njemačkoj.

Lenny Kravitz je prošle godine bio u Beogradu, a potom je održao koncert i na plaži Jaz u Budvi.

Kravitz je do sada snimio sedam studijskih albuma, a procenjuje se da je prodato više od dvadeset miliona nosača zvuka.

Tokom karijere osvajao je mnogobrojne muzičke nagrade, te Grammy za najboljeg muškog izvođača četiri godine zaredom.

Lenny Kravitz je tekstopisac, izvođač, aranžer i producent, svira gitaru, bas, bubnjeve, klavijature i perkusije. Rođen je 26. maja 1964. u New Yorku pod pravim imenom Leonard Albert Kravitz. Sin je televizijskog producenta Sy Kravitza rusko-jevrejskog porijekla i glumice Roxy Roker porijeklom sa Bahama.

Vlada Republike Srpske je 9. aprila odobrila 100.000 KM iz budžetske rezerve Ministarstvu za porodicu omladinu i sport RS za sufinasiranje ovog koncerta.