Muzika
0

Počinje druga Merlinova noć u Beogradu

Piše: N. J.
Foto: Jusuf Muratović
Foto: Jusuf Muratović
Publika je pred beogradsku Arenu, uoči koncerta Dine Merlina, u subotu počela dolaziti ranije nego u petak, s obzirom da poprilično traje pregled na ukupno 60 punktova na ulazu u dvoranu (12 po jednom ulazu).

Kao i za sve skupove visokog rizika, nije dozvoljeno unošenje bilo kakvih predmeta koji bi mogli narušiti sigurnost posjetilaca, uključujući čak i sjajila za usne i olovke. Mjere osiguranja su čak i pojačane u odnosu na sinoć, zbog derbija Crvena Zvezda-Partizan zakazanog za 18.00 sati, tradicionalnog derbija koji je i inače skup visokog rizika, kao i zbog najave mogućeg dolaska navijačkih grupa pred Arenu.

Tako da su i večeras osim redovnih policijskih snaga, angažirane i specijalne jedinice, brojni agenti u civilu, antidiverzione jedinice, konjica... Srbijanski mediji danas na naslovnim stranama objavljuju glorificirajuće naslove opisujući sinoćnji spektakl.

Čak i Kurir koji je proteklih dana na svojim stanicama prednjačio u negativnim napisima o našoj zvijezdi, donosi osvrt na koncert pod naslovom "Spektakl nakon dvije decenije". I danas je Merlin šorvanima, odnosno, dukatima Franje Josipa, darivao bebe koje su prve rođene danas – u Beogradu malu Elenu, a u Sarajevu malu Farah.