Muzika
0

Počelo glasanje za takmičenje Nissan Juke Rock'n'Road

Klix.ba
Nissan Juke i INmusic festival su otvorili takmičenje za nastup rock bendova pod nazivom "Nissan Juke Rock'n'Road", na koji su se mogli prijaviti svi zainteresirani sastavi.

Uz bogat line-up sedmog izdanja INmusic festivala na kojem će nastupiti brojna muzička imena kao što su The Cranberries, Franz Ferdinand, Gorillaz Sound System, Plan B, Mando Diao i mnogi drugi izvođači, ovo je prilika za bendove da se istaknu kao dio ovog velikog događanja i svoju muziku predstave široj javnosti.

U prvom krugu takmičenja, koje traje od 11. do 23. maja, publika će za svog favorita imati prilike glasovati na Facebook stranici Nissan Hrvatska i odabrati ukupno tri benda jao finaliste koji će ući u drugi i finalni krug takmičenja. Osim finalista koje odabire publika, tu je i četvrti finalist, kojeg će odabrati poseban žiri, koji čine Ante Perković (muzički kritičar), Adis Dizdarić (predstavnik Nissana) i Damir Pavelić (predstavnik INmusic festivala). Izvođač kojeg odabere žiri može i ne mora biti jedan od finalista koje je odabrala publika. Priključite se glasanju, dajte mladim izvođačima šansu i glasajte za svog favorita.